Video player inladen...

Kent u het verschil tussen een kartel en een bondgenootschap? "Samen" legt het voor u uit

Eerder deze week zijn Groen en SP.A het eens geworden om volgend jaar samen naar de kiezer in Antwerpen te trekken. "Samen" heet de progressieve lijst die de N-VA van burgemeester Bart De Wever gaat uitdagen. "Samen" is naar eigen zeggen een bondgenootschap, en geen kartel.

"Het is geen echt kartel", verduidelijkt lijsttrekker Wouter Van Besien (Groen). "Het is een bondgenootschap waarbij we ook mensen van buiten de politiek betrekken." 

"Wij overstijgen zelf een beetje onze partijkaders, durven naar mensen luisteren, mensen als Jinnih aanspreken om mee te doen om dat bondgenootschap vorm te geven", vult Tom Meeuws (SP.A) aan, de nummer 3 op de lijst.

Jinnih Beels is zo'n onafhankelijke kandidaat: ze is politiecommissaris in Mechelen en heeft daar een stap teruggezet. "Dit is een start voor ons en ook een oproep aan mensen die mee willen doen om zich aan te melden", zegt Van Besien. "We hebben al verschillende mensen die interesse hebben. Eén vijfde van de mensen op onze lijst zullen mensen zijn van buiten de politiek, maar je hoeft niet op de lijst te komen om mee te werken met "Samen"."

Meest gelezen