Recordeditie voor 'Week van het Bos'

Meer dan een kwart miljoen Vlamingen hebben deelgenomen aan één van de activiteiten van de Week van het Bos, een initiatief van het Agentschap voor Natuur en Bos in samenwerking met BOS+.  

Een week lang zetten alle bossen hun deuren wagenwijd open voor deze editie van de 'Week van het Bos'. Onder het motto ‘De natuur beweegt ons allemaal’ stond de week dit jaar in het teken van bewegen in het bos.  

Met een hele resem aan activiteiten werd er heel wat bewogen door de 250.000 deelnemers. Een recordaantal. Dat lag niet alleen aan het goede weer, zegt Filip Hubin van het Agentschap voor Natuur en Bos.

Ik denk dat we er ingeslaagd zijn op deze manier de mensen wat meer richting de natuur te doen bewegen

Filip Hubin, Agentschap voor Natuur en Bos

"We hebben de hele week een enorm gevarieerd aanbod gehad. 230 activiteiten. Dus je moest helemaal niet zo ver gaan zoeken voor een activiteit. Voor jong en oud, voor gezinnen, voor elk wat wils", zegt Filip Hubin. "Ik denk dat we er ingeslaagd zijn op deze manier de mensen wat meer richting de natuur te doen bewegen".

De 'Week van het Bos' is ook populair bij scholen. Daar speelt het Agentschap voor Natuur en Bos slim op in. "Wij hadden een heel fijn educatief pakket klaar voor scholen", verduidelijkt Filip Hubin. "De leerkrachten hebben daar ook gebruik van gemaakt en zijn de voorbije dagen het bos ingetrokken".

Twee nieuwe natuurlopen

Vandaag werd de week afgesloten met onder meer de opening van 2 nieuwe natuurlopen. Bekijk hier de reportage van Koen Wauters.

Video player inladen...

Meest gelezen