Represented by ZUMA Press, Inc.

Vlaams Fonds voor de Letteren noemt Frankfurter Buchmesse 2017 een succes

Nederlandstalige literatuur heeft ook dit jaar hoge ogen gegooid op de Frankfurter Buchmesse. Dat zegt het Vlaams Fonds voor de Letteren dat samen met het Nederlands Letterenfonds een stand op de befaamde boekenbeurs had.

Het is een spannende editie van de Frankfurter Buchmesse voor de Nederlandstalige literatuur geweest. Een jaar geleden waren Vlaanderen en Nederland nog gezamenlijk het gastland op de toonaangevende boekenbeurs in Duitsland en de vraag was of ze het succes van toen konden herhalen.

Volgens het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) is dat prima gelukt. "De afsprakenschema's van onze buitenlandmedewerkers waren drukker dan ooit", schrijft het in een persbericht. "Topuitgeverijen vroegen het VFL om een afspraak in plaats van omgekeerd en de gesprekken waren bijzonder productief."

'Vlaamse literatuur blijft aandacht genereren en geniet een steeds vanzelfsprekendere goede reputatie, mede dankzij het gastlandschap van vorig jaar."

Enkele opmerkelijke successen die het VFL heeft behaald:

  • Een Duitstalige uitgeverij heeft een bod uitgebracht op "Dertig dagen" van Annelies Verbeke. De kans is groot dat het boek ook een IJslandse vertaling krijgt.
  • Bij de Arabische uitgeverij Al Arabi verschijnt binnenkort de vertaling van "Problemski hotel" van Dimitri Verhulst. De uitgeverij heeft ook de rechten voor "De laatkomer" gekocht.
  • De paperbackrechten van "Oorlog en terpentijn" en "De bekeerlinge" van Stefan Hertmans zijn aan de Zwitserse uitgeverij Diogenes verkocht. In 2018 verschijnt een Spaanse vertaling bij Anagrama.  

Meest gelezen