Wereldberoemde blinde therapiehond Smiley zegt vaarwel

De wereld heeft afscheid moeten nemen van de beroemde blinde therapiehond Smiley. De hond werd zonder ogen, maar met een bijzondere glimlach geboren. Als therapiehond toverde hij 15 jaar lang een glimlach op anderen hun gezicht en dat werd druk gevolgd op sociale media. Op Instagram had hij bijna 200.000 volgers. Zijn baas deelde vandaag zijn laatste foto. 

Smiley, de golden retriever was wereldberoemd op sociale media. Op Instagram had hij bijna 200.000 volgers. Maar Smiley was ongeneeslijk ziek, daarom heeft zijn baas hem laten inslapen. 

Joanne George uit Ontario, Canada heeft de jonge Smiley ontdekt in een dierenasiel in 2004. Ze zag de jonge blinde hond met dwerggroei en lachende snoet en het was meteen liefde op het eerste gezicht. Toen ze hem uit het asiel haalde was Smiley nog erg schuw, maar hij kwam er bovenop. Iedereen die hem zag was meteen fan. Dat zette George aan het denken en ze zette Smiley in als therapiehond. 

Vijftien jaar lang bezocht de hond Smiley ziekenhuizen, rusthuizen en scholen. "Kinderen met een handicap zagen een hond met een handicap, maar ook een hond met een lach. Een gelukkige hond, die zijn handicap te boven was gekomen", zei George in de pers. "Zieke kinderen dachten even niet meer aan hun ziekte."

“Hij doet iets met mensen'', vertelde George over haar bijzondere viervoeter. “Mensen zeggen dat ze zich anders voelen nadat ze Smiley hebben ontmoet.''

Zo mocht Smiley zelfs de Canadese premier Justin Trudeau ontmoeten in 2016.

George postte door de jaren heen duizenden foto’s van haar hond op Instagram, met succes want ondertussen heeft Smiley bijna 200.000 volgers.

Fans rouwen nu om zijn dood. “Ik huil voor een hond die ik nog nooit heb ontmoet. Het is fantastisch dat jij en je familie jouw glimlach met ons hebben gedeeld”, schreef Michelle Churcher op Smiley zijn Facebookpagina.

Vandaag nam George afscheid van haar hond Smiley. Ze schreef in een Instagrampost: "Hij heeft ons om halfeen vredig verlaten op zijn favoriete plek. Ik hoop dat hij nu vrij rondloopt en uiteindelijk de schoonheid rondom hem kan zien."

Smiley leed aan kanker en werd 15 jaar. 

Meest gelezen