Foto Kurt bvba

Door zomers weer meer dan 200.000 dagtoeristen aan onze kust

Het heerlijke nazomerweer dit weekend heeft erg veel mensen naar onze kust gelokt. “Er waren meer dan 200.000 dagtoeristen, ook de bezetting van de hotels was meer dan 85 procent,” dat meldt Westtoer.

Op onze dijken en stranden was het erg druk. Veel mensen wilden nog een laatste keer van de zee genieten voor de koude winter begint. “Er waren meer dan 200.000 dagtoeristen en de bezetting van de hotels was meer dan 85 procent”, meldt Franky De Block van de toeristische dienst Westtoer. Daarmee werd de verwachting van Westtoer ingelost. 

Daarnaast waren er ook meer dan 100.000 mensen die dit weekend aan de kust hebben doorgebracht in hun tweede verblijf. "De eigenaars komen regelmatig en zeker met deze zon zijn er heel wat naar de kust afgezakt", aldus De Block. 

“We hadden een mooi voorjaar, maar de tweede zomermaand was iets minder, dus dergelijk weekend vormt de kers op de taart", zei De Block nog.
Deze drukke weekends zijn belangrijk voor de kust want in de laatste vier maanden van het jaar wordt nog 25 procent van de omzet gedraaid.

Meest gelezen