België en Frankrijk gaan nog nauwer samenwerken in strijd tegen terreur

België en Frankrijk zijn van plan om nog hechter samen te werken in de strijd tegen terreur. Volgend jaar staat daarover een Frans-Belgische top op het programma. Dat zijn premier Michel en zijn Franse ambtsgenoot Edouard Philippe overeengekomen tijdens een eerste officieel werkbezoek van Philippe aan ons land.

België en Frankrijk plannen volgend jaar, vóór het einde van de lente, een top van magistraten, veiligheidsdiensten en de bevoegde ministers om het anti-terreurbeleid van de twee landen te stroomlijnen.

"Het is de bedoeling om een stand van zaken op te maken van beslissingen uit het verleden, en te kijken hoe we de banden kunnen versterken in de samenwerking tegen terrorisme", zei premier Michel.

In februari vorig jaar vond over hetzelfde thema al een Frans-Belgische ministerraad plaats, toen nog met Manuel Valls als premier van Frankrijk. Tijdens die bijeenkomst werden onder meer afspraken gemaakt over een nauwere samenwerking tussen het federaal parket en het parket van Parijs.

Economisch

Tijdens het onderhoud tussen beide premiers vandaag stonden ook economische topics op de agenda. Zo engageerde Philippe zich om werk te maken van het kanaal Seine-Nord. Dat kanaal, meer dan 100 kilometer lang, tussen Compiègne in de buurt van Parijs en Aubencheul-au-Bac niet ver van de Belgische grens, moet de schakel zijn tussen de Seine en het Noord-Europese rivierennet voor goederentransport tussen de regio-Parijs en de Benelux.  

Meest gelezen