Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Bloedbad in Mogadishu eist al meer dan 300 levens

In Somalië zijn nu al meer dan 300 doden geteld na de verschrikkelijke dubbele bomaanslag van zaterdag, en de hulpdiensten blijven zoeken onder het puin. Er zijn drie dagen van nationale rouw afgekondigd. De aanslag is nog niet opgeëist, maar hoofdverdachte is terreurgroep Al Shabaab. 

In de Somalische hoofdstad Mogadishu worden de eerste doden begraven van de dubbele bomaanslag in het drukke centrum. Er zijn nu al officeel meer dan 300 doden geteld en nog eens zo'n 300 gewonden. De dodentol kan volgens de hulpdiensten nog oplopen omdat heel wat mensen zijn vermist. 70 zwaar verbrande slachtoffers zijn met een vliegtuig overgevlogen naar Turkije. Ook internationale hulp komt stilaan op gang. De ziekenhuizen van Mogadishu zijn al veel gewoon, maar deze balans is ongezien, zelfs na 25 jaar burgeroorlog. 

De aanslag met twee vrachtwagens die na elkaar ontploften, wordt toegeschreven aan de extremistische terreurgroep Al Shabaab, die banden heeft met Al Qaeda. Maar Al Shabaab heeft de aanslag nog niet opgeëst.  Eerder dit jaar zeiden de jihadisten dat ze meer aanslagen wilden plegen na nieuwe militaire plannen van de Amerikaanse president Trump én de nieuwe Somalische president. 

 

Meest gelezen