Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Bondgenoot van Trump gooit Weinstein Company financiële reddingsboei toe

Colony Capital is bereid de Weinstein Company financieel te helpen. Dat heeft het veelgeplaagde productiehuis bekendgemaakt. Colony Capital is in handen van Thomas Barrack, een goeie vriend van Donald Trump.

Nauwelijks enkele dagen nadat Bob Weinstein bij hoog en laag heeft ontkend dat de Weinstein Company een verkoop of een sluiting overwoog, blijkt vandaag dat het productiehuis dat hij samen met zijn broer Harvey Weinstein oprichtte mogelijk alsnog in andere handen valt.

In een mededeling bevestigt de Weinstein Company dat het een financiële hulplijn heeft gekregen van Colony Capital, een aandelenfonds in handen van Thomas Barrack. Hij is een investeerder van Republikeinse signatuur en een goeie vriend en bondgenoot van de Amerikaanse president Donald Trump.

Mogelijk blijft het niet bij een hulplijn alleen. De Weinstein Company laat verstaan dat de kans bestaat dat het vroeg of laat helemaal in handen van Colony Capital over gaat.

De Weinstein Company bestaat sinds 2005. De eerste jaren produceerde het productiehuis tal van succesvolle films die bovendien heel wat Oscars wonnen. De jongste tijd deden zijn film het wat minder goed. Wel kon het steunen op enkele populaire programma's die zijn tv-afdeling maakte.

Inmiddels is Harvey Weinstein door zijn eigen productiehuis ontslagen. Zijn broer Bob nam die maatregel vrijwel meteen nadat het schandaal over seksueel misbruik door zijn broer was losgebarsten.

Strandcabine

Vandaag heeft Deauville symbolisch actie ondernomen tegen Harvey Weinstein. De Franse badplaats waar jaarlijks een Amerikaans filmfestival plaatsvindt, heeft zijn naam van een strandcabine verwijderd die in 1998 als eerbetoon naar hem was vernoemd.

Meest gelezen