Bordspel leert kinderen al spelenderwijs energie te besparen

In Technopolis in Mechelen is vandaag ElectriCITY voorgesteld, een lespakket en speeldoos over energie en energiebesparing voor leerlingen tussen 10 en 14 jaar.  

ElectriCITY is een initiatief van de netbeheerders Elia, Eandis en Infrax. Het wil kinderen en jongeren bewust maken van het belang van elektriciteit en hen wijzen op de noodzaak van energiebesparing. ElectriCITY wordt als lespakket en bordspel gratis aangeboden aan alle lagere en middelbare scholen. Omdat het bordspel meerdere spelniveaus bevat, is het zowel aantrekkelijk voor leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar, als voor leerlingen uit de eerste graad van het middelbaar onderwijs.     

Kim en Tim

ElectriCITY is opgebouwd rond de figuurtjes Kim en Tim. In het bordspel dagen zij de leerlingen onder meer uit om zelf hoogspanningslijnen aan te leggen en voldoende energie voor een stad op te wekken. Via doe-fiches nodigen zij hen uit om zelf zonne- en windenergie te produceren en  experimenten uit te voeren die onder meer het broeikaseffect verduidelijken.

Videospeler inladen...

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD), die bij de voorstelling van ElectriCITY aanwezig was, vindt het essentieel dat kinderen op jonge leeftijd kennis opbouwen over het belang van energie en de energietransitie. Hoe noemt het schoolpakket "het perfecte middel om deze kennis op een leuke en speelse manier over te brengen".   

Meest gelezen