2017 Invision

Cher keert naar het witte doek terug met rol in vervolg op "Mamma mia!"

Cher speelt mee in "Mamma mia! Here we go again", het vervolg op de musical "Mamma mia!" uit 2008. Dat heeft de zangeres op Twitter bekendgemaakt. Over de inhoud van haar rol is niks bekend.

"Well, I'm in momma (sic) mia 2": met die boodschap heeft Cher bevestigd dat ze meespeelt in "Mamma mia! Here we go again" van Ol Parker. De opnames van die musical vinden momenteel plaats in het Verenigd Koninkrijk en Kroatië.

Net als in de eerste film "Mamma mia!" van Phyllida Lloyd uit 2008 staan de hits van Abba ook in deze film centraal. Met namen als Meryl Streep, Julie Walters, Amanda Seyfried, Colin firth en Pierce Brosnan tekent ook de cast van toen opnieuw present.

Volgens de BBC zal het verhaal de nadruk leggen op de relaties die de personages van Streep, Brosnan en Firth in hun jeugd hadden. Waarschijnlijk zal dat via flashbacks gebeuren. Zo speelt de jonge actrice Lily James een jeugdigere versie van Streep.

Welke rol Cher vertolkt, is niet duidelijk. Wel heeft ze de jongste dagen verschillende zinnen uit de hit "Fernando" van Abba getweet, net als de titel van het nummer zelf. Ze laat ook weten dat ze danspasjes heeft geoefend.

De laatste keer dat Cher in een film was te zien, was in 2010. Toen speelde ze mee in "Burlesque" van Steve Antin. Ze had ook rollen in onder meer "Mermaids" van Richard Benjamin (1990) en "Moonstruck" van Norman Jewison (1987). Voor die laatste vertolking won ze in 1988 de Oscar voor beste vrouw in een hoofdrol.

Meest gelezen