Videospeler inladen...

Auto rijdt leegstaand winkelpand binnen en raakt gasleiding: uitslaande brand eist 1 leven  

In Lokeren is rond middernacht een dode gevallen bij een zware, uitslaande brand op de Markt. Een auto was met hoge snelheid een leegstaand winkelpand binnengereden. Daarbij raakte hij een gasleiding waarna er verschillende knallen te horen waren en er brand uitbrak. De bestuurder zette het eerst op een lopen, maar heeft zich intussen aangegeven bij de politie.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen naar buiten, vier brandweermannen raakten door de opeenvolgende explosies lichtgewond. Even later troffen de hulpdiensten op de eerste verdieping van het gebouw het levenloze lichaam aan van de bewoonster. Het gaat om een mindervalide vrouw van 65 jaar van Poolse origine. Door de gasontsnapping had de brandweer alle moeite om het vuur te doven. Werknemers van Eandis kwamen ter plaatse om de gastoevoer ondergronds af te sluiten.

De autobestuurder, die lichtgewond is, was eerst gevlucht maar heeft zich vanmorgen aangegeven bij de politie. Hij is verhoord over de aanleiding van het ongeval. De man was al gekend bij de politie. Het gaat om een 21-jarige jongeman uit Lokeren met een migratie-achtergrond. Hij wordt vanmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. Het parket vraagt zijn aanhouding. 

Er zijn twee deskundigen aangesteld om het ongeval verder te onderzoeken. Het gaat om een verkeersexpert en een gerechtsdeskundige.

Geen straatrace

Eerst werd gezegd dat het mogelijk om een straatrace ging, maar dat klopt volgens de burgemeester van Lokeren, Filip Anthuenis, niet: "Ik heb zelf de camerabeelden kunnen zien en ook de politie bevestigt het: het gaat niet om een straatrace," zegt Anthuenis. "De bestuurder zou nog maar net in de auto hebben gezeten, hij is zo'n 200 meter van de handelszaak in de auto gestapt. Het is nog niet duidelijk wat er juist aan de hand was op het moment van het ongeval, dat wordt nu onderzocht."

Op de beelden van de bewakingscamera’s is te zien hoe hij kort voor het ongeval in de buurt van de Markt uitstapt uit de wagen van enkele vrienden. Daarop neemt hij zijn eigen wagen en rijdt hij met hoge snelheid over het voetpad in de richting van de leegstaande winkel. De auto boort zich volledig in de winkelruimte. Daarna slaagt hij erin om zichzelf in veiligheid te brengen. 

Meest gelezen