Represented by ZUMA Press, Inc.

Nu al 40 doden door natuurbranden in Californië

De brandweermannen lijken eindelijk terrein te winnen op de enorme vuurzee die Californië afgelopen week teisterde. Er zijn nu al veertig dodelijke slachtoffers geteld en er zijn nog honderden vermisten. Velen mogen nu terug keren, anderen wachten in opvangcentra op groen licht van de autoriteiten. 

Na meer dan een week zouden de brandweermannen de vuurzee in Californië eindelijk onder controle kunnen krijgen nu er regen op komst is en de wind zal gaan liggen. Het was de meest verwoestende natuurbrand in de geschiedenis van Californië, met minstens veertig doden. Bovendien zal het dodental waarschijnlijk nog oplopen, aangezien er nog honderden vermisten zijn. 

Sommige plekken zijn al veilig verklaard en duizenden geëvacueerden mogen nu terug naar huis keren. Een van hen is Howard Lasker, hij keerde op zondag terug naar zijn uitgebrande huis in Santa Rosa. "Ik moet het heropbouwen, ik wil het heropbouwen", aldus de man. De autoriteiten weigeren mensen te laten terug keren naar plekken die nog niet veilig zijn of waar de voorzieningen nog niet hersteld zijn. Velen in de opvangcentra worden dan ook ongeduldig. Ze willen naar huis of op zijn minst gaan kijken of ze nog een huis hebben. Anderen durven niet terugkeren, uit angst voor nieuwe branden of omwille van trauma's. 

Meest gelezen