Een overstroomde gevangenis in Rosharon, Texas
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Gevangenen in Texas doneren bijna 54.000 dollar voor hulp na orkaan Harvey

Het rampenfonds voor de slachtoffers van orkaan Harvey blijft aandikken. Iedereen toont zich genereus, zo ook de gevangenen uit Texas, de Amerikaanse staat die het zwaarst werd getroffen. Samen verzamelden ze bijna 54.000 dollar voor het Amerikaanse Rode Kruis. 

Hulp komt vaak uit onverwachte hoek. De gevangenen van de Amerikaanse staat Texas verzamelden net geen 54.000 dollar voor hulpverlening na orkaan Harvey. Toen de staat twaalf jaar geleden werd getroffen door orkaan Katrina lieten heel wat gevangenen weten dat ze hun steentje wilden bijdragen. Texaanse autoriteiten besloten daarom dat gevangenen een deel van het geld dat ze in de gevangenis verdienen mogen afstaan aan het Amerikaanse Rode Kruis. Samen verzamelden ze al snel zo'n 44.000 dollar voor de slachtoffers van orkaan Katrina en Rita. 

Toen orkaan Harvey de staat Texas in augustus in puin achterliet werd het programma opnieuw opgestart. Deze keer was de geldinzamelingactie nog succesvoller. In een maand werd door 6.663 gevangenen 53.863 dollar ingezameld. Een indrukwekkend bedrag aangezien de meesten onder hen niet meer dan vijf dollar op hun rekening hebben staan. 

Orkaan Harvey richtte een enorme ravage aan. Volgens de gouverneur van Texas zullen de herstelkosten nog hoger liggen dan die van orkaan Katrina, die 100 miljard dollar heeft gekost. De hulpverleners kunnen dus elke cent gebruiken. "Deze gevangenen hebben ook vrienden en familie buiten de gevangenis. Ze zagen wat er gebeurd was op televisie en vroegen meteen wat zij konden doen", aldus Mr. Clark, een woordvoerder.

Meest gelezen