Israël bombardeert Syrische luchtafweerbatterij nabij Damascus

Volgens de Israëlische luchtmacht vlogen de toestellen in het Libanese luchtruim in de buurt van de Syrische grens toen een raket werd afgevuurd door een luchtafweerbatterij nabij Damascus.

 

De vliegtuigen konden de raket ontwijken en konden veilig terugkeren naar hun basis in Israël. Andere Israëlische vliegtuigen hebben daarop bombardementen uitgevoerd op de Syrische batterij die de raket had afgevuurd en die eenheid zou volledig uitgeschakeld zijn.

 

Israël waarschuwt dat het alle luchtafweer die vliegtuigen bedreigt, zal uitschakelen. Het is overigens niet de eerste keer dat de Israëlische luchtmacht bombardenten uitvoert in Syrië sinds daar een burgeroorlog woedt. In maart van dit jaar werd een grote kolonne voertuigen van de Libanese sjiitische militie Hezbollah in Syrië gebombardeerd.

 

De luchtaanval van vandaag vond plaats op een ogenblik dat de Russische minister van Defensie Sergej Sjoigoe in Israël op bezoek is. De minister werd meteen op de hoogte gebracht, maar heeft geen commentaar gegeven. Rusland is een bondgenoot van het regime van Bashar al-Assad in Syrië, maar onderhoudt ook relaties met Israël.  

 

Meest gelezen