Belga

Luikse agent geschorst na moord op jonge studente

Een Luikse agent is geschorst in het onderzoek rond de moord op een 24-jarige studente. Louise Lavergne wilde klacht indienen tegen de man die haar afgelopen woensdag zou vermoorden, maar er werd geen pv opgemaakt.

De moord gebeurde afgelopen woensdag. De 24-jarige Franse studente Louise Lavergne werd vermoord in haar kot in Luik. Haar buurman werd al snel opgepakt en na verhoor bekende hij de feiten ook.

De vrouw wilde bijna 2 jaar geleden al klacht indienen tegen haar buurman, omdat die haar seksueel zou benaderd hebben. Ze ging naar het politiebureau, maar er werd geen proces-verbaal opgemaakt door de inspecteur met dienst. Hij maakte alleen notities. De man was nochtans geen onbekende voor de politie en het gerecht.

De agent in kwestie is geschorst. Er is ook een juridische procedure opgestart tegen hem voor schuldig verzuim.

Meest gelezen