Videospeler inladen...

Meerderheid van Belgen wil militairen op straat houden

Een grote meerderheid van de Vlamingen (64%), Walen (69%) en Brusselaars (67%) wil de militairen op straat houden om in te staan voor de veiligheid van de burgers. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van VRT NWS, De Standaard, RTBF en La Libre Belgique.

In de politieke barometer van VRT en De Standaard, en voor het eerst ook in samenwerking met RTBF en La Libre Belgique, werd gepeild naar de houding van Vlamingen, Walen en Brusselaars ten opzichte van de militairen in het straatbeeld. Daaruit blijkt dat bij de drie groepen een overduidelijke meerderheid voorstander is om militairen op straat te houden om de veiligheid van de burgers te garanderen.

Sinds begin 2015 worden Belgische militairen ingeschakeld om de federale politie te ondersteunen. Soldaten die ingezet worden voor de operatie 'Vigilant Guardian' moeten patrouilleren en vaste punten bewaken. Na de aanslagen in Parijs van 13 november 2015, werd de aanwezigheid van de militairen op straat opgedreven. In juni van dit jaar schoten patrouillerende militairen nog de verdachte van de mislukte aanslag in het Brusselse Centraal Station neer.   

Resultaten politieke barometer

Door de samenwerking met Franstalige openbare omroep RTBF en
de Franstalige krant La Libre Belgique, werd er in de politieke barometer voor het eerst gepeild naar de kiesintenties in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. De resultaten van de peiling kan u vanaf morgenvroeg 3 uur terugvinden op vrtnws.be.

Meest gelezen