Nicolas Lambert

Parket vraagt 30 maanden cel met uitstel voor man die Raoul Hedebouw aanviel

De man stak op 1 mei met een mes in de dij van PVDA-kamerlid Raoul Hedebouw, vlak voordat hij een speech zou houden. Het parket vraagt naast de celstraf met uitstel ook psychologische begeleiding.

Het gaat om Mustafa S., een man van 62 uit Luik. Hij zei dat dat hij Hedebouw aanviel uit wraak, omdat hij zich in de steek gelaten voelde door de politiek en het gerecht. Hij had ook Raoul Hedebouw aangeschreven over de "laskheid van het gerecht", maar Hedebouw had niet geantwoord. Daarom viel hij hem aan.

Mustafa S. stak met een mes in de linkerbil van Hedebouw. Die was daardoor 2 weken arbeidsongeschikt. Het parket vroeg vandaag nu dus voor de correctionele rechtbank van Luik 30 maanden cel met uitstel, en een verplichte psychologische begeleiding. Mustafa S. verklaarde tijdens de zitting dat hij geen spijt heeft van zijn daad, en dat hij de actie had gepland. "Ik wilde dat hij zou lijden zoals de Belgische burgers", zei hij.

Meest gelezen