Van der Cruysse en Coppers maken kans op tweede Hercule Poirotprijs

Jan Van Der Cruysse en Toni Coppers maken allebei kans op hun tweede Hercule Poirotprijs. De vijf genomineerden zijn vandaag bekendgemaakt. Op zondag 29 oktober, tijdens de openingsdag van de Boekenbeurs, wordt de winnaar bekendgemaakt.

Vorig jaar won Jan Van Der Cruysse als literair debutant de Knack Hercule Poirotprijs met "Bling bling" (foto boven). Met "Bling bling 2" haalt hij dit jaar opnieuw de shortlist van de prijs die jaarlijks het beste Vlaamse misdaadverhaal bekroont. Ook Toni Coppers maakt met "De zaak Magritte" kans op een tweede Poirotprijs.  

Naast hen zijn ook Jo Claes ("Het gewicht van de haat"), Anne-Laure Van Neer ("Maurice") en Hilde Vandermeeren ("Schemerzone") genomineerd. De winnaar krijgt op zondag 29 oktober, tijdens de openingsdag van de Boekenbeurs, 5.000 euro en een gepersonaliseerde Mont Blanc-pen.  

Tegelijkertijd worden ook de tweede "Fred Braeckman"-award voor het beste thrillerdebuut en de Knack.be-publieksprijs uitgereikt.  

Meest gelezen