"Is dat de poema waar iedereen over praat? Ik denk het niet"

Midden vorige week merkte David Sluder in Hernando, in de Amerikaanse staat Mississippi, een grote kat op, een poema wellicht. Reden genoeg voor de plaatselijke nieuwszender Fox 13 om een journalist ter plaatse te sturen. Maar toen reporter Scott Madaus op de plaats arriveerde om een rechtstreeks verslag te doen, bleek de opgedaagde kat duidelijk 'not impressed' door alle heisa.

Madaus kondigde zijn verslag nochtans met veel bravoure aan: "Er zou hier een poema gespot zijn. Maar dat is ‘m niet! Dat dier ziet er eerder uit als een huiskat", terwijl hij naar het aanwezige dier wees. De camera nam de kat, die onbeweeglijk in de verte tuurde, vervolgens in close-up. "Toch zijn we slechts enkele meters verwijderd van waar een poema zou zijn gespot. Straks volgt meer", aldus de reporter nog. Het filmpje ging op sociale media onmiddellijk viraal:

Madaus reageerde nadien op Buzzfeed News: "Ik kom vanonder een struikgewas en plots zie ik daar die kat staan, die naar me zit te staren. Ik vond het echt wel ironisch dat op het moment dat we een verhaal gingen brengen over een mogelijk gevaarlijke poema, dat daar zo’n lief klein poesje zat. Ik heb dan onmiddellijk naar de studio gebeld, omdat dat beeld de ideale opwarmer zou zijn voor het latere verslag."

"De kat staart onverstoord voor zich uit, alsof ie wil zeggen: “Waar heb je het eigenlijk over?""

"Als journalist is het natuurlijk je taak om serieus te zijn. Maar als zoiets gebeurt, dan kan je jezelf toch niet te serieus nemen”, aldus de Fox 13-reporter nog. Op sociale media kon de pret alvast ook niet op:

Na bestudering van de oorspronkelijke beelden van de "poema", zou het ook hier enkel om een huiskat gaan:

Meest gelezen