© VRT

Arnout Hauben duikt in de geschiedenis van ZOO Antwerpen

Arnout Hauben werkt aan een nieuw programma voor Eén over de geschiedenis van ZOO Antwerpen. Volgend jaar bestaat die 175 jaar, het is daarmee een van de oudste dierentuinen ter wereld. Het programma heeft voorlopig nog geen titel.  

Nu de reeks "De helden van Arnout", die op gemiddeld 728.265 kijkers kon rekenen, op zijn einde loopt, maakt Hauben bekend dat er volgend jaar op Eén een nieuw programma van zijn hand volgt. Hauben volgt voor deze reeks verrassende verhalen over mens en dier in ZOO Antwerpen, hij leeft mee met de verzorgers en praat er met bezoekers en onderzoekers. Zoals steeds koppelt hij de geschiedenis naadloos aan het leven van nu.

Hauben heeft de hele lente, zomer en een stukje van de herfst in de dierentuin gewerkt en geleefd. "Het voelde aan als vakantie", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Ik heb ongelooflijk veel bijgeleerd. Het mooiste dier is volgens mij de okapi. De aankomst van de eerste okapi in 1919 was een wereldprimeur, echt een prachtig verhaal. Het grappigste dier vind ik de tapir. Door God geschapen met onderdelen die nog waren overgebleven, zo ziet de tapir eruit. Ik ben mee naar Schotland gegaan om er eentje te halen."

In elke aflevering staat een historische figuur centraal. Hij of zij vormt de rode draad doorheen de aflevering en staat symbool voor een bepaalde periode uit onze geschiedenis. Het nieuwe programma van De Chinezen zal vanaf eind januari te zien zijn op Eén.

Meest gelezen