Coca Cola wil 63 banen schrappen in België

Frisdrankproducent Coca Cola wil 63 banen schrappen in alle zeven Belgische vestigingen. Het concern probeert naakte ontslagen zoveel mogelijk te vermijden en gaat daarover in overleg met de vakbonden. De banen zullen verdwijnen in zowel de distributie als de productie en ook op de financiële afdeling in het Belgische hoofdkantoor in Anderlecht.

Het Amerikaanse concern denkt dat in alle zeven de vestigingen ongeveer evenveel arbeidsplaatsen verloren zullen gaan. Doordat bijvoorbeeld supermarkten zelf een deel van de distributie voor hun rekening nemen, vanuit hun eigen centrale depots, zijn er minder mensen nodig op die afdeling. Daarnaast wil Coca Cola de financiële afdeling verder digitaliseren. Ook de lagere verkoop van zoete frisdranken speelt Coca Cola parten.

Meest gelezen