Dievenbende opgerold die onder meer inbrak bij Walter Grootaers

De Antwerpse politie kon vorige week een internationale inbrekersbende oprollen, die meer dan honderd inbraken zou gepleegd hebben. De bende ging vooral te werk in residentiële villawijken en zou voor honderdduizenden euro's gestolen hebben. Zo braken ze onder meer in bij Walter Grootaers en Etienne Davignon. 

De federale politie in Antwerpen heeft vorige week donderdag zeven huiszoekingen uitgevoerd in de regio Charleroi in het kader van het onderzoek naar een internationale inbrekersbende. De politie pakte daarbij drie van de zes vermoedelijke bendeleden op en nam zeven luxevoertuigen, 9.000 euro cash en elektronica in beslag.

De bende zou volgens het parket meer dan honderd feiten gepleegd hebben. Ze hield zich voornamelijk bezig met inbraken in residentiële villawijken. Zo braken ze onder meer in bij Walter Grootaers en Etienne Davignon. In ons land was de uitvalsbasis Charleroi, maar ook in het buitenland waren de inbrekers actief. 

Vervalste nummerplaten

Bij de inbraken maakten de daders gebruik van het ontbreken van bewegingsdetectoren van alarmsystemen op de eerste verdieping van de geviseerde villa's. Na afloop sloegen ze op de vlucht met snelle luxewagens die voorzien waren van vervalste nummerplaten. De totale buit van de bende bedraagt allicht meerdere honderdduizenden euro's.    

De drie aangetroffen verdachten zijn intusen ook door de onderzoeksrechter aangehouden. Eén van hen was nog maar net vanuit de gevangenis het land uitgezet na een betrapping op heterdaad, maar was schijnbaar al meteen opnieuw actief in de bende. Drie andere verdachten worden nog opgespoord, voor hen wordt een internationaal aanhoudingsmandaat uitgevaardigd.

Meest gelezen