Belga

Catherine De Bolle krijgt hoogste onderscheiding van Frankrijk

De commissaris-generaal van de federale politie Catherine De Bolle heeft van Frankrijk de Légion d'honneur gekregen. Dat is de hoogste Franse onderscheiding. Ze kreeg de medaille samen met de directeur-generaal van de federale gerechtelijke politie Claude Fontaine. 

De Bolle en Fontaine werden vandaag benoemd tot officier in de 'Ordre national de la Légion d'honneur'. Ze kregen de medaille opgespeld door de ambassadeur van Frankrijk in België. 

Met de onderscheiding wil Frankrijk onze Belgische politietop bedanken voor de goede samenwerking rond terreur en georganiseerde criminaliteit. Frankrijk en België hebben een lange traditie van samenwerking tussen de politiediensten. Die samenwerking is enorm verhoogd na de aanslagen in beide landen. 

Claude Fontaine en Catherine De Bolle/Belga

"Sinds de terroristische dreiging en de aanslagen in Parijs is die samenwerking enorm geïntensifieerd", zo zegt De Bolle. "We hebben Franse politiemensen gehad in onze commissariaten en hebben Belgische politiemensen gehad in de Franse commissariaten. Die samenwerking stopt niet en zet zich meer en meer door. We kunnen enkel samen een antwoord geven op dreiging die onze beide landen treft".

Eerder kreeg ook onze federale procureur Van Leeuw de onderscheiding van 'chevalier dans l'ordre de la Légion d'honneur'.

Meest gelezen