Videospeler inladen...

Medewerker KU Leuven ontslagen na ongewenst seksueel gedrag bij studenten

Een medewerker aan de faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven is ontslagen na verschillende meldingen van grensoverschrijdend gedrag. Hij was verantwoordelijk voor de begeleiding van studietoelagen en examens.

Begin dit jaar ontving de KU Leuven meerdere klachten van studenten over één van haar medewerkers. Die zou ongewenst seksueel gedrag gesteld hebben, onder meer tijdens een studiereis in het buitenland. De medewerker, die studenten hielp met hun studieloopbaan en examens, werkte aan de faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen. "Hij werkte al lange tijd voor de KU Leuven. Nooit eerder waren er meldingen over hem." verklaart rector Luc Sels.

Omdat de medewerker ook een vakbondsafgevaardigde was, kon de man niet onmiddellijk ontslagen worden. Daarop stapte de KU Leuven naar de arbeidsrechtbank. Afgelopen vrijdag besliste de rechter dat de feiten bewezen zijn. Gisteren werd de medewerker dan ook ontslagen.

Exacte cijfers over het aantal meldingen zijn er niet. "We willen geen details vrijgeven over deze zaak.  Ik kan enkel zeggen dat het gaat over meerdere studenten en meerdere feiten van grensoverschrijdend gedrag."

Het gaat over meerdere studenten en meerdere feiten van grensoverschrijdend gedrag.

Luc Sels, rector KU Leuven

Alle studenten en medewerkers krijgen twee keer per jaar een e-mail over het beleid van de universiteit over grensoverschrijdend gedrag. De KU Leuven roept op om andere klachten over grensoverschrijdend gedrag zeker te melden.

Meest gelezen