Videospeler inladen...

Nieuwe technologieën moeten ons aanzetten om meer te sporten

Virtual reality, robots, apps, videoprojecties. Op het Sportinnovatiecongres van Sport Vlaanderen hebben sportclubs en verenigingen kennis kunnen maken met allerlei nieuwe technologieën. Want ook de sportwereld moet mee evolueren om mensen te blijven aanspreken. En plezier beleven, staat daarbij voorop.

Nog steeds sport de Vlaming te weinig. Sportfederaties en verenigingen hopen meer mensen aan te trekken door nieuwe technologie in te zetten. Op het Sportinnovatiecongres in Brugge konden ze vandaag kennis maken met allerlei innovatieve bedrijven en start-up's die zulke technologie ontwikkelen. Dat gaat van applicaties voor de smartphone om prestaties te delen en te analyseren, tot een spel waarbij een vuurspuwende vulkaan wordt geprojecteerd op de vloer. Maar er werd ook gesproken over hoe sport er in de toekomst moet uitzien en welke uitdagingen de sector nog te wachten staat.  

Journalist Tijs Mauroo ging eens kijken voor Het Journaal.

Meest gelezen