Na Tommelein nu ook Schauvliege in het gips

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) heeft afgelopen weekend haar elleboog gebroken bij een ongeval met de mountainbike. Net nu collega Bart Tommelein (Open VLD) uit het gips is, zit Schauvliege in het gips van schouder tot pols.

Schauvliege maakte afgelopen weekend een familie-uitstapje in de buurt van thuisgemeente Evergem. "Ik fiets wel vaker met de mountainbike en was dus niet aan mijn proefstuk toe", vertelt de minister. "Toen mijn ketting blokkeerde, raakte ik echter niet op tijd uit het klikpedaal en ben ik op mijn elleboog gevallen."

Schauvliege kreeg een voorlopige gips en moet deze week opnieuw op controle. Ze heeft echter goede hoop dat het herstel niet te lang zal duren: "Op de spoeddienst hebben ze me gezegd dat een elleboog niet te lang in het gips mag", aldus de CD&V'ster.
Energieminister Bart Tommelein (Open VLD), die afgelopen zomer zijn hiel brak op de trap, is intussen uit het gips. Hij moet nog wel een brace dragen.

Minister Schauvliege verscheen met haar gebroken elleboog in de commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening, Energie en Dierenwelzijn. Daar kwam ze onder meer uitleg geven over de drinkwaterverliezen door lekken in waterleidingen.

Meest gelezen