Opnieuw meer vrachtvluchten naar Brussels Airport

Ondanks de onzekerheid over de boetes voor het overschrijden van de geluidsnormen, krijgt Brucargo er toch weer enkele vrachtvluchten bij. Twee maatschappijen verhuizen een deel van hun activiteiten uit Schiphol naar Brussels Airport, omdat in Nederland het aantal vliegbewegingen begrensd is tot 500.000 per jaar.

 Na Singapore Airlines versterkt ook Emirates Sky Cargo zijn vrachtactiviteiten op Brussels Airport. Een deel van de vrachtvluchten waarmee de maatschappij niet meer terechtkan op de Nederlandse luchthaven Schiphol, komt naar Zaventem.

Recent heeft Schiphol aangekondigd dat het aantal vliegbewegingen beperkt wordt tot 500.000. De Nederlandse luchthaven moet daarom een noodgedwongen heel wat vrachtvluchten schrappen. Emirates SkyCargo de getroffen vluchten vanaf 29 oktober verhuizen naar Brussel, Frankfurt en Kopenhagen. Emirates SkyCargo is de vrachtafdeling van Emirates.

Voor Emirates SkyCargo zou het gaan om 2 vluchten per week. Eerder al raakte bekend dat Singapore Airlines vanaf eind oktober 3 tot 4 extra vluchten per week zal uitvoeren op Zaventem. Beide maatschappijen zijn al actief op Brussels Airport.

In het voorjaar verlieten enkele maatschappijen Zaventem, omwille van de heisa over de strenge geluidsnormen, die het Brussel Gewest hanteert. Dat waren het Chinese Yangtze River Express en het Slowaakse Air Cargo Global. Die vlogen met lawaaierige 747 toestellen, maar verzekerden wel een aanzienlijk deel van de vrachtactiviteit op Brucargo.

Brussel dreigt nog altijd met boetes, maar int die voorlopig nog niet. Het kabinet van federaal minister van Mobiliteit Bellot (MR) zegt verder te werken aan een oplossing, maar de kans dat die een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen nog gevonden wordt, lijkt klein.

Meest gelezen