Videospeler inladen...

Politie organiseerde grote terreuroefening in Antwerpse binnenstad

In hartje Antwerpen heeft maandagavond een grootschalige rampoefening plaatsgevonden waarbij een terroristische aanslag werd gesimuleerd.  

Daaraan namen in totaal zowat 500 personen deel van de lokale politie, verschillende andere hulpdiensten, het parket en Defensie. De politie benadrukt dat de oefening niet het gevolg was van een concrete dreiging. De bevindingen zullen gebruikt worden om de noodinterventieplannen verder te optimaliseren.

Volgens het scenario pleegden verschillende groepen terroristen in de loop van de avond drie aanslagen: een schietpartij in de foyer van theaterzaal Elckerlyc, een schietpartij en gijzeling in een club aan de D'Herbouvillekaai ( waar een loods speciaal als uitgaansgelegenheid werd ingericht) en met een wagen inrijden op een parade aan het Kattendijkdok. Nadien hielden de daders zich nog schuil in de buurt.
De Antwerpse politie kondigde de oefening, die om 20 uur begon en tot 23 uur duurde, net voor aanvang aan via Twitter. Ze stelde dat alles in het werk werd gesteld om de omstandigheden zo realistisch mogelijk te maken.

Meest gelezen