9 mensen aangehouden bij 14 huiszoekingen in drugsdossier

De Antwerpse onderzoeksrechter heeft 9 mensen aangehouden na de huiszoekingen vanmorgen in een drugszaak. De politie pakte toen 10 mensen om, één iemand is dus wel vrijgelaten. 

De politie viel vanmorgen binnen op 14 adressen in de omgeving van Deurne-Noord. De lokale politie kreeg daarbij steun van onder meer drugsteams en het hondenteam. Tien verdachten werden opgepakt, 9 mensen blijven dus in de cel.  Nog eens vier andere worden nog altijd gezocht. Bij de huiszoekingen werd cash geld, 7,5 kilogram cocaïne, vier voertuigen, tientallen gsm's en een wapen in beslag genomen. 

Het onderzoek spitste zich toe op een drugsbende die - voornamelijk - cocaïne verkocht in de regio van Deurne, Antwerpen, de Kempen en Oost-Vlaanderen.Het onderzoek wees volgens de politie uit dat de bende rond drie spilfiguren draaide, die gebruik maakten van verschillende "runners" die vanuit een vaste uitvalsbasis werden aangestuurd. De structuur van de bende werd in kaart gebracht door middel van telefonie-onderzoek.

 

Meest gelezen