Postbode die bleef werken na vuurzee: "Die mensen moeten op ons kunnen rekenen"

De natuurbranden in de Amerikaanse staat Californië hebben vorige week hevig huisgehouden, met intussen al 40 doden geteld.  Om de ravage die de vuurzee aangericht had duidelijk te maken, schakelde fotograaf Douglas Thron zijn drone in, die hij boven het gebied liet rondvliegen. Niet alleen de verwoesting viel daarbij op, maar ook dat een eenzame postbode het in het apocalyptische landschap nog nodig vond om de post te brengen en af te halen. De beelden met "the most dedicated mailman ever", Trevor Smith, gingen afgelopen weekend dan ook viraal en werden al meer dan 1 miljoen keer op YouTube bekeken.

Smith, die werkt voor de Amerikaanse postdienst USPS, op nieuwswebsite Inside Edition: "Ik deed mijn ronde zoals ik die altijd deed. Ik keek in een van de postbussen en zag dat er post inzat die verstuurd moest worden. Ik heb die dan meegenomen en mijn ronde verdergezet."

"Toen ik de volgende dag langskwam, was er opnieuw post aanwezig om te versturen. Zij die daar wonen wisten dus dat ze op mijn konden rekenen. Het is belangrijk om te doen als altijd, omdat we deel uitmaken van die gemeenschap en zij hun vertrouwen aan ons geschonken hebben. Wij willen dat vertrouwen niet beschamen."

Douglas Thron, die de beelden maakte, op celebritywebsite People: "Het was hartverwarmend te zien wat deze postbode deed. Hij moet die mensen aan wie hij de post bedeelt wel erg goed kennen. Bovendien is het belangrijk voor hen dat hun loonbriefjes of andere belangrijke documenten bij hen terechtkomen."

"Het was nog opvallender dat hij er was, omdat de meeste wegen naar het gebied toe afgesloten waren", voegde hij er op Mercury News nog aan toe.

In een statement liet een verantwoordelijke van USPS nog weten dat de postbode zijn werk hervatte na contact met een aantal bewoners, die geen andere manier hadden om brieven te ontvangen of te versturen en die USPS hadden laten weten dat we daarvoor hun brievenbus konden gebruiken, indien die natuurlijk gespaard gebleven was van de vuurzee.

Meest gelezen