AFP or licensors

Studente kan waarschijnlijk niet meer lopen na extreem gebruik van lachgas

Een 20-jarige Australische studente kan waarschijnlijk nooit meer stappen na intensief gebruik van lachgas. De jonge vrouw kon blijkbaar niet genoeg krijgen van de lachgaspatronen en gebruikte op een week tijd zo’n 360 lachgascapsules die haar ruggenmerg hebben beschadigd. 

De studente is nu aan het revalideren en ondergaat een revalidatietraject waarin ze opnieuw leert lopen. De artsen die de vrouw behandelen zijn niet zeker of de vrouw ooit volledig gaat herstellen. 

Lachgas is aan een opmars bezig en wordt vooral gebruikt door jongeren. De populaire drug is een vluchtig snuifmiddel en geeft een aangename en euforische roes die van korte duur is. 

Het inhaleren van lachgas veroorzaakt een zuurstofgebrek in de hersenen en de gevolgen ervan worden nog vaak onderschat. Zo kan er hoofdpijn, misselijkheid en braken optreden. Bij extreem gebruik, zoals in het geval van de Australische studente, kunnen zich dus ook neurologische problemen voordoen en kan zelfs de dood optreden.

Meest gelezen