Tot tropische storm afgezwakte orkaan Ophelia raast over Schotland

Wat overblijft van orkaan Ophelia is vannacht aan land gegaan in Schotland. Ophelia is intussen afgezwakt tot een tropische storm, maar brengt nog steeds hevige regenval en rukwinden tot 110 kilometer per uur met zich mee. In Ierland heeft Ophelia 3 mensenlevens geëist.

Windstoten van 110 kilometer per uur en hevige regen teisteren momenteel het zuidwesten van Schotland en noordwesten van Engeland. Het Britse Met Office heeft code geel afgekondigd voor heel zuid- en centraal-Schotland en Noord-Engeland. Verwacht wordt dat de ochtendspits er volledig in de soep zal draaien.

In Noord-Ierland zitten zo'n 8.000 gezinnen zonder stroom. Na gisteren blijven daar ook vandaag alle scholen dicht. Ophelia was oorspronkelijk een orkaan, maar is intussen afgezwakt tot een tropische storm. Toch zou het om de zwaarste storm gaan die Ierland in een halve eeuw heeft gezien. Twee mannen en een vrouw zijn om het leven gekomen bij het noodweer.

Meest gelezen