Trambestuurder met rijverbod en tientallen veroordelingen aan het werk bij MIVB

Hoewel een geldig rijbewijs verplicht is, kon een tram­bestuurder die een rijverbod heeft en al tientallen keren veroordeeld werd vanwege verkeersovertredingen, toch blijven werken voor de MIVB.

De feiten kwamen gisteren aan het licht toen de politierechter in Halle de man veroordeeld had, omdat die voor de achtste keer zijn rijbewijs weigerde in te leveren. De trambestuurder liep eerder al vijftig veroordelingen op, onder meer voor een reeks snelheidsovertredingen.

"Deze man is een onverbeterlijke en onstuitbare veelpleger", klinkt het bij de Halse politierechter Johan Van Laethem in Het Laatste Nieuws. Hij vond het ongepast dat een dergelijke chauffeur zich dagelijks in het verkeer bevindt in dienst van de MIVB.

Intern onderzoek

Intussen is er een intern onderzoek gestart bij de MIVB, de Brusselse openbaar­vervoersmaatschappij, en volgt het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) de zaak op. 

Bij hun indiensttreding moeten MIVB-medewerkers een uittreksel uit het strafregister voorleggen. "Voor de rest van de duur van het arbeidscontract gaat het om een vertrouwensrelatie, waarbij een medewerker die een veroordeling oploopt, de plicht heeft dit te melden", vertelt MIVB-woordvoerster An Van Hamme aan VRT NWS.

Meest gelezen