Zeker 7 doden bij instorting van Turkse mijn

In de provincie Sirnak, in het zuidoosten van Turkije, is een steenkoolmijn ingestort. Daarbij zijn minstens zeven mensen om het leven gekomen. Dat heeft het Turkse agentschap voor het beheer van noodsituaties (Afad) meegedeeld. De oorzaak van de instorting is nog niet bekend.

Volgens de zender NTV is er daarnaast  nog één persoon vermist geraakt bij de instorting van de mijn. Het persbureau Anadolu meldt ook dat twee mensen levend vanonder het puin werden gehaald. Er zijn nog altijd reddingswerkers aanwezig.

Volgens het ministerie van Energie werd de steenkoolmijn illegaal uitgebaat. De vergunning was in 2013 om veiligheidsredenen ingetrokken.     

In de Turkse mijnen wordt vaak een loopje genomen met de veiligheidsvoorschriften, waardoor regelmatig ongelukken plaatsvinden. In Soma, in het westen van Turkije, vielen drie jaar geleden 301 doden bij een brand in een mijn. Het was de zwaarste mijnramp ooit in Turkije. 

Meest gelezen