Vastgoedbedrijf WDP is onderneming van het jaar

De Wolvertemse verhuurder van magazijnen en loodsen WDP (Warehouses De Pauw) is uitgeroepen tot onderneming van het jaar. Het beursgenoteerde bedrijf is marktleider in de Benelux. Het feit dat het bedrijf daarnaast nog een sterk familiekarakter heeft, speelde een belangrijke rol bij het besluit van de jury.   

In totaal biedt WDP meer dan drie miljoen vierkante meter opslagruimte aan, op 160 verschillende plaatsen. Naast de Benelux zijn ook Frankrijk en Roemenië belangrijke markten voor de onderneming. In 1999 ging WDP naar de beurs.  

Een deel van de magazijnen en loodsen zijn onderdeel van bestaande vastgoedprojecten. Daarnaast bouwt WDP ook in overleg met klanten eigen opslagruimten. Het bedrijf heeft zestig mensen in dienst.

De jury was naar eigen zeggen vooral onder de indruk van "de consistente performantie, de continuïteit van het familiebedrijf en hoe ze aandeelhouderswaarde creëert". Ook het feit dat WDP, dat opgericht werd in 1971, zich heeft kunnen aanpassen aan de logistieke uitdagingen van de toekomst, krijgt lof.

"Specifieke klantgerichte oplossingen worden gecombineerd met innovatie en duurzaamheid. Er worden telkens nieuwe concepten aangeboden zodat continuïteit gegarandeerd wordt", staat in het juryrapport. "WDP voorziet niet zomaar een gebouw maar bouwt een schil rondom het volledige logistieke proces."

Spa wint in Franstalig België

Naast WDP waren ook tankrederij Euronav en de uitbater van
privé-rusthuizen Armonea genomineerd als onderneming van het jaar. De
verkiezing is georganiseerd door accountant EY, in samenwerking met de
zakenkrant De Tijd. De juryvoorzitter van dienst is Michèle Sioen, CEO van Sioen Industries. Voorts zitten onder anderen econoom Geert Noels en Voka-topman Hans Maertens in de jury.

In Franstalig België werd Spadel, de holding achter het Spa-bronwater, onderneming van het jaar. De award voor Beloftevolle Onderneming van het Jaar ging naar softwarebedrijf PlayPass. Dat ontwikkelt de technologie voor slimme toegangsbandjes op festivals, concerten en sportevents.

Meest gelezen