AFP or licensors

Zoon van Maltese blogster: "Malta is geen democratie, maar een maffiastaat"

Matthew Caruana Galizia, de zoon van de vermoorde populaire Maltese blogster, heeft gereageerd op de moord op zijn moeder. Hij neemt daarin geen blad voor de mond: "De moord op mijn moeder was geen aanval op de vrije meningsuiting want die bestaat niet in Malta". 

De zoon van de vermoorde Maltese onderzoeksjournaliste heeft een bericht op Facebook geplaatst waarin hij klare taal spreekt: "Malta is geen liberale democratie maar een maffiastaat. De politie is incompetent en de politici wentelen zich in straffeloosheid".  Hij windt er geen doekjes om: "Mijn moeder is vermoord omdat ze corruptie aan het licht bracht en omdat ze de enige was die dit aandurfde. De laatste persoon die overblijft als de staatsinstituties afbrokkelen, is vaak een journalist. Vaak is het ook de journalist die dan als eerste uitgeschakeld wordt".

Ze hebben allemaal bloed aan hun handen. 

In zijn facebookbericht weerlegt Matthew premier Muscat's uitspraak dat de dood van zijn moeder een aanval was op de vrije meningsuiting: "Dat klopt niet, er was geen vrijheid om mee te beginnen".  Hij schrijft hoe corrupte toplui haar monddood probeerden te maken door rechtzaken tegen haar aan te spannen. De premier, de oppositieleider, de openbare aanklager, de politiecommisaris, allen hebben ze volgens Matthew bloed aan hun handen. 

Meest gelezen