AP

"Game of thrones"-actrice voelde zich "machteloos" bij avance door Weinstein

Ook de Britse actrice Lena Headey, die Cersei Lannister speelt in de reeks "Game of thrones", heeft Harvey Weinstein nu beschuldigd van seksuele intimidatie. "Ik voelde me compleet machteloos", zegt ze.

Headey doet in een reeks Twitter-posts haar verhaal. Volgens haar werd Weinstein furieus toen ze weigerde om in te gaan op zijn avances. Er zijn nu al meer dan 40 vrouwen die de producer beschuldigd hebben van wangedrag, machtsmisbruik en seksuele intimidatie.

Headey vertelt onder meer het verhaal van een moment waarop ze met Harvey Weinstein in een lift stond. Hij zou haar op zijn kamer een scenario tonen. "De lift ging naar boven en ik zei hem: ik ben in niets anders geïnteresseerd dan in werk, denk alsjeblieft niet dat ik hier voor een andere reden ben, er gaat niets gebeuren", herinnert ze zich. "Ik weet niet wat me bezielde om dat uit te spreken op dat moment, maar ik had zo'n sterk gevoel: benader me niet."  

"Nadat ik gesproken had, werd hij stil en toen furieus. Hij wandelde terug met me naar de lift en hield me stevig vast bij mijn arm. Ik voelde me compleet machteloos." Daarna fluisterde hij haar toe dat ze niemand iets mocht vertellen. "Ik stapte mijn auto in en begon te huilen."  

Gisteren nog deelden Reese Witherspoon en Jennifer Lawrence hun ervaringen met seksueel misbruik in Hollywood. Intussen zou Weinstein volgens Variety ook ontslag genomen hebben uit de raad van bestuur van de Weinstein Company.

"Ik duwde hem en liep weg"

Ook "Beautiful girls"-actrice Lauren Holly getuigt over een incident met Weinstein. Zij had een afspraak met hem in een hotel, wat ze niet ongewoon vond. De ontmoeting startte normaal, maar de situatie keerde helemaal toen Weinstein de kamer binnenkwam, enkel gekleed in een handdoek van het hotel. Het gesprek werd op een bepaald moment voortgezet in de slaapkamer. Toen ging Weinstein een douche nemen en plots stond hij naakt voor haar en kwam hij naar haar toe. Holly liep weg, maar Weinstein begon haar te bedreigen. Hij zei dat ze hem "nodig had als bondgenoot" en dat het "een slechte beslissing" zou zijn als ze de kamer zou verlaten. Op dat moment "duwde ik hem en liep ik weg", besluit Holly.

Meest gelezen