"Mijn zoontje herkende op dat moment zijn papa niet"

U heeft het filmpje misschien zien passeren op het internet, eind vorige week: bij het zien van zijn papa Ian, die na 6 maanden detachering in het buitenland terugkeert naar zijn gezin in de Ierse hoofdstad Dublin, blijft Sean, ondanks het enthousiasme van mama Maria en zijn grote zus, stokstijf staan en blijft hij enigszins verweesd achter. De tranen volgen, terwijl hij anderen zijn papa ziet knuffelen. Volgens moeder Maria Gavagan had de 3-jarige Sean zijn papa niet herkend, zo vertelde ze gisteren aan nieuwswebsite Daily Mail.

Maria Gavagan: "Toen de soldaten één voor één tevoorschijn kwamen, zei Sean voortdurend tot zichzelf: "Is dat ‘m? Of is dat ‘m?" Toen zijn vader dan eindelijk zichtbaar was, rende zijn zus naar hem toe, luid roepend van "Papa! Papa!", met mij erachteraan. Maar dat was te veel voor Sean. Gelukkig was zijn opa daar om hem bij de hand te nemen en te troosten."

"Bovendien had hij lang moeten wachten op zijn papa, omdat de terugkeer vanuit de Libanees-Syrische grens, waar Ian verbleef, almaar uitgesteld werd. Ik moest de kinderen dan steeds opnieuw andere informatie geven: "Hij komt dan wel. Hij komt dan toch niet." Dat had vooral te maken met technische problemen aan het vliegtuig dat Ian terug moest brengen. Emotioneel speelt dat natuurlijk allemaal mee, ook bij kinderen."

"Na die 6 maanden afwezigheid heeft Sean toch enige tijd nodig gehad om zich aan te passen aan zijn vader. Het was pas nadat hij zijn uniform uitgedaan had, zodat hij meer leek op hoe Sean hem herinnerde, dat hij plots riep van: "Papa, je bent thuis!" Iedereen vond dat grappig, alsof hij toen pas het licht zag."

"Nu Ian zeker 5 weken in Ierland blijft, hebben hij en zijn zoon beiden tijd om samen allerlei dingen te doen."

Hier beneden kunt u het filmpje, dat eind vorige week viraal ging, nogmaals bekijken:

Meest gelezen