© VRT 2017

"Tytgat Chocolat" wint diversiteitsprijs voor beste fictiereeks op MIPCOM

De Vlaamse tv-reeks "Tytgat Chocolat" heeft op MIPCOM in Cannes de diversiteitsprijs voor beste fictie gewonnen. De fictiereeks van De Mensen is momenteel te zien op Eén op zondagavond.

Tijdens MIPCOM in Cannes werden prijzen uitgedeeld aan programma's die specifiek aandacht besteden aan minderheden, lgbt (lesbian, gay, bisexual en transgender) en aan handicaps. In die sectie is "Tytgat Chocolat" bekroond als beste fictie.

"Tytgat Chocolat" is een zevendelige reeks van De Mensen voor Eén. Jasper Vloemans, een charmante jongen met Downsyndroom, werkt als inpakker bij het chocoladebedrijf Tytgat Chocolat. Hij wordt er verliefd op zijn collega Tina, een meisje van Kosovaarse afkomst. Wanneer Tina plots uitgewezen wordt, reist een dolverliefde Jasper haar met enkele vrienden achterna. De reeks werd geschrevendoor Filip Lenaerts en Marc Bryssinck, artistiek directeur van Theater STAP. 

MIPCOM in Cannes is een jaarlijkse beurs waar nieuwe programma's voorgesteld en verkocht worden aan tv-mensen uit andere landen.  

Meest gelezen