3 doden bij schietpartij in bedrijvenpark in Maryland in de VS

Een man viel vanmorgen binnen in een bedrijf in het Emmerton Business park in Edgewood. Hij schoot 5 mensen neer, 3 van hen overleefden het niet. De dader is nog op de vlucht.

Het was rond 9 uur Amerikaanse tijd, 15 uur bij ons, dat de man het bedrijf binnenviel. Het zou gaan om een bedrijf waar graniet wordt verwerkt. De man wordt "geassocieerd" met het bedrijf volgens de politie, maar het is nog niet duidelijk of hij daar bijvoorbeeld werkte. De vijf slachtoffers zijn in ieder geval allemaal werknemers van het bedrijf. Twee van hen werden naar het ziekenhuis gebracht met ernstige verwondingen.

Wat het precieze motief van de dader is, is nog niet duidelijk. Hij is ook na de feiten gevlucht en nog steeds niet gevonden. De politie heeft wel al een verdachte geïdentificeerd. Het gaat om Radee Labeeb Prince, een man van 37. De politie heeft een foto van hem verspreid. Ze vraagt aan iedereen om een oogje in het zeil te houden, en hen te verwittigen als iemand de dader ziet. De man heeft een gerechtelijk verleden.

Meest gelezen