Toon Royackers

Bejaard koppel uit Bilzen teruggevonden in het Albertkanaal

Het bejaarde koppel uit Bilzen dat gisteren verdween bij een fietstocht is teruggevonden in het Albertkanaal. Dat bevestigt Dirk Claes van de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst. Een duikteam zal beide slachtoffers boven halen.  De politie gaat uit van een ongeval.

Een man van 80 en een vrouw van 72 waren gisteren gaan fietsen en keerden daarna niet meer terug naar huis. Politie, brandweer en de Cel Vermiste Personen begonnen met een zoekactie langs het Albertkanaal in Bilzen gisteravond, maar die leverde niks op. Toen het donker werd, werd de actie afgeblazen.

Politie denkt aan een ongeval

Vanmorgen is een nieuwe zoekactie begonnen. De politie vond vrij snel de fiets van de man langs de oever van het Albertkanaal. Vanmiddag werden de lichamen in het water gevonden, dat van de man in Eigenbilzen, dat van de vrouw zes kilometer verder in Genk.

De politie gaat uit van een ongeval. Mogelijk is de vrouw met haar gehuurde elektrische fiets per ongeluk in het water terechtgekomen en heeft de man haar vergeefs proberen te redden.  De fiets van de vrouw is op de bodem van het kanaal teruggevonden.

Meest gelezen