Jonas Roosens

Delhaize verkoopt sla die op het dak van de winkel gekweekt is

Delhaize lanceert een moestuin op het dak van de winkel in Elsene in Brussel. Vanaf vandaag kunnen klanten er groenten kopen die op het dak van de winkel geoogst zijn. Delhaize speelt hiermee in op de hype van stadstuintjes.  

De tuin op het dak van de Delhaize in de wijk Boondaal is 360 vierkante meter groot en werd aangelegd in samenwerking met tuinarchitecten en specialisten in het tuinieren in een moestuin op het dak. Er worden vijf soorten sla gekweekt, vooral veldsla, maar ook postelein, waterkers en meer exotische soorten zoals baby leaf en asian mix . 5200 plantjes in totaal. De helft van de plantjes  staat in openlucht, de andere helft in een serre om het seizoen wat te verlengen.  

Delhaize speelt met zijn eigen kweek in op een trend. Eerder deze maand werd in Anderlecht, ook al in Brussel, een moestuin voorgesteld op het dak van De Foodmet, de site waar voeger het slachthuis was.  

Volgend seizoen zullen er in de dakmoestuin in Elsene ook andere groenten gekweekt worden zoals tomaten, aubergines en courgetten. Delhaize wil het project op termijn uitbreiden naar haar andere supermarkten. 

Meest gelezen