AFP or licensors

Europese top verhuist na nieuwe evacuatie Europagebouw

De top van Europese staatshoofden en regeringsleiders morgen zal niet plaatsvinden in het Europagebouw in Brussel. Voor de tweede keer in een week tijd moest dat gebouw vanmorgen ontruimd worden door problemen met het ventilatiesysteem. Net als vorige vrijdag kwamen schadelijke dampen vrij en raakte een aantal personeelsleden onwel.

Ondanks controles en voorzorgsmaatregelen is er opnieuw een technisch incident opgedoken in een van de keukens van het Europagebouw. Een technisch probleem met de ventilatie van de keukens veroorzaakt schadelijke dampen. Dat heeft ertoe geleid dat een aantal personeelsleden onwel is geworden.

De brandweer en medische diensten kwamen ter plaatse om de personeels­leden te behandelen en de situatie te onderzoeken. Uit voorzorg is het gebouw ontruimd en zijn de personeelsleden overgebracht naar het Justus Lipsiusgebouw, waar de Europese toppen vroeger plaatsvonden en waarnaar morgen wordt uitgeweken.      

Het Europagebouw doet sinds begin dit jaar dienst als vergaderplaats voor de Europese ministerraden en de Europese toppen. Vorige vrijdag moesten al twintig medewerkers verzorging krijgen nadat er schadelijke dampen waren vrijgekomen in een van de keukens. Negen mensen die moesten braken en jeukende ogen hadden, werden naar het ziekenhuis gebracht.  

Meest gelezen