The Canadian Press/PA Images

Gord Downie (The Tragically Hip) verliest de strijd tegen kanker

Frontman Gord Downie van The Tragically Hip is overleden. Dat meldt de Canadese band op zijn website. Hij bezweek aan een agressieve vorm van hersenkanker. Hij was 53.

Omringd door zijn kinderen en zijn familie is Gord Downie gisteravond in Canada overleden. De hersenkanker die bij hem was vastgesteld in december 2015 na een aanval, is hem fataal geworden.

"Gord wist dat deze dag zou komen", schrijft zijn band The Tragically Hip op zijn website. "Hij heeft zijn kostbare tijd gebruikt om muziek en herinneringen te maken en zijn familie en vrienden uitdrukkelijk te danken voor een mooi leven."

Downie maakte zijn ziekte op 24 mei vorig jaar bekend. Dezelfde dag kondigde hij samen met zijn bandleden Paul Langlois, Rob Baker, Gord Sinclair en Johnny Fay aan dat ze een laatste zomertournee zouden maken, The Man Machine Poem Tour. Het laatste concert vond op 20 augustus 2016 in Kingston plaats en was een nationaal evenement in Canada.

Als zanger en tekstschrijver van The Tragically Hip was Downie het gezicht en de stem van de band die alles samen meer dan 8 miljoen albums verkocht. De jaren 90 vormden een hoogtepunt met platen als "Road apples", "Fully completely" en "Day for night".

Meest gelezen