Vermiste jongen met autisme is teruggevonden

De 17-jarige Steven Jacaton is teruggevonden. Jacaton was sinds gisterenochtend vermist. De jongeman miste zijn schoolbus aan een bushalte in Wervik en zou vervolgens geprobeerd hebben om de route al wandelend af te leggen. Hij is vanmiddag teruggevonden door de politie in Le Bizet in Ploegsteert in Henegouwen.

Gisterenochtend rond 07u30 vertrok de 17-jarige Steven Jacaton naar school. Normaal neemt hij de schoolbus aan een bushalte in Wervik, in West-Vlaanderen, om naar zijn school in Kortrijk te gaan, waar hij bijzonder onderwijs volgt. Maar hij kwam te laat aan op zijn halte en miste de bus.  Intussen is hij teruggevonden.

Volgens Nikolaas Ottevaere van het lokale commissariaat in Wervik zei vanmiddag dat de jongen gisteren rond 11u30 het laatst gezien werd door twee getuigen in Rekkem, vlak bij de Franse grens. "Hij is te voet het traject gevolgd dat de schoolbus neemt. Normaal moest hij aan een rotonde links afslaan, maar in plaats daarvan is hij in de richting van Frankrijk gewandeld. Hij is dan teruggekeerd in de richting van Moeskroen." 

De politie heeft de vermiste donderdagmiddag teruggevonden in Le Bizet in Ploegsteert in de Waalse stad Komen-Waasten in Henegouwen. De jongen verkeert in goede gezondheid en wordt door de politie naar huis gebracht.

Meest gelezen