Videospeler inladen...

Justin Trudeau in tranen over dood Gord Downie: "Canada is een armer land zonder hem"

Justin Trudeau heeft zijn tranen de vrije loop gelaten tijdens een reactie op de dood van Gord Downie. De premier van Canada noemde de frontman van The Tragically Hip "een inspiratie".

"Ik dacht dat ik me hier doorheen zou slaan, maar het lukt niet. Dit doet pijn." Het was in tranen dat Justin Trudeau deze woorden snikte toen hij vandaag de pers toesprak over de dood van Gord Downie. De frontman van The Tragically Hip overleed gisteravond aan de gevolgen van een agressieve hersenkanker. Hij was amper 53.

"We hebben een van onze beste mensen verloren", zei Trudeau. "Gord was mijn vriend, maar eigenlijk was hij de vriend van iedereen. Hij was onze buddy Gord. Hij hield van dit land met alles wat hij in zich had, maar niet op een zeverige "Oh wat hou ik van Canada"-manier. Hij hield van elk verborgen hoekje, elk verhaal, elk aspect van dit land."

"Hij wou Canada beter maken. Zelfs al zijn we geweldig, hij wist dat we nog beter moeten worden. Vandaar dat zijn laatste jaren in het teken van verzoening stonden. Mij heeft het alvast geïnspireerd en kracht gegeven. Ons land is armer zonder Gord Downie. We wisten allemaal dat dit eraan kwam, maar we hoopten dat het toch niet zou gebeuren."

Gord Downie zal ons altijd inspireren meer van dit land te houden en beter van dit land te houden

Vervolgens richtte de premier van Canada zich in het Frans tot zijn "vrienden van Quebec". "Jullie hebben Gord Downie minder goed gekend dan de andere Canadezen, maar ook jullie hielden van hem. We missen hem enorm en we zullen hem nog enorm missen, maar hij zal ons altijd inspireren meer van dit land te houden en beter van dit land te houden."

"We moeten onszelf dwingen te vieren, onszelf dwingen om zijn leven, zijn passie, zijn muziek en zijn poëzie te vieren. We moeten hem altijd in ons hart dragen."

Meest gelezen