Siebe Swart

Kerncentrale vlak bij Belgische grens in Zeeland stilgelegd na kortsluiting

De kerncentrale van Borssele in Nederland is woensdag in de namiddag stilgelegd nadat er een kortsluiting is vastgesteld. De kerncentrale is automatisch afgeschakeld rond 15 uur. Volgens de eigenaar EPZ hebben alle veiligheidssystemen goed gewerkt en is de centrale veilig gestopt.

De Nederlandse kerncentrale in Borssele in de provincie Zeeland is sinds gisterenmiddag 15 uur stilgelegd. Het automatische veiligheidssysteem heeft goed gewerkt en na de vaststelling van een kortsluiting in de kerncentrale werd de centrale stilgelegd.

De eigenaar van de kerncentrale EPZ onderzoekt de oorzaak van de kortsluiting. De Nederlandse toezichthouder ANVS omschrijft het incident voorlopig als een kleine afwijking.

Het is nog niet duidelijk wanneer de kerncentrale van Borssele opnieuw opgestart wordt.

Meest gelezen