Videospeler inladen...

Mel C van The Spice Girls: "Door over psychische problemen te praten, toon ik anderen dat ze niet alleen zijn"

Het is belangrijk dat beroemde mensen over psychische problemen praten om een einde te maken aan het stigma dat nog steeds heerst. Dat zegt Melanie Chisholm in "Van Gils & Gasten".

Hoog bezoek in "Van Gils & Gasten" vanavond, toch zeker voor kinderen van de jaren 90: niemand minder dan Melanie Chisholm (Mel C) van The Spice Girls schoof mee aan tafel tijdens een uitzending in het teken van voeding.

Zelf heeft ze in het verleden lange tijd met een eetstoornis en met depressie gekampt, niet in het minst als gevolg van het succes dat de meidengroep wereldwijd kende. "Het was een positieve ervaring, maar ik moest met vanalles en nog wat omgaan. Ik twijfelde sterk aan mezelf. Verdiende ik het wel? Was ik goed genoeg?"

"Als kind had ik veel zelfvertrouwen en was ik zeker van mezelf, maar eens je in de [showbizz]omgeving terechtkomt en voortdurende de media haalt, ga je jezelf in twijfel trekken. Het tastte mijn zelfvertrouwen aan. Ik was een Spice Girl en bovendien ook "Sporty Spice"."

Nog steeds rust een stigma op psychische problemen. Te veel mensen lijden in stilte.

"Dit probleem komt voor bij mensen van alle slag en in alle sectoren", benadrukt Chisholm. "Als bekende kop is de druk groot om goed voor de dag te komen. Als je hiervoor kwetsbaar bent, kan je daaraan ten prooi vallen. Dat is mij overkomen."

"Ik praat veel over psychische problemen. Het is belangrijk om hierover te praten als bekende kop. Het toont anderen dat ze niet alleen zijn. Nog steeds rust hier een stigma op. Te veel mensen lijden in stilte."

Mel C staat in november op het podium van Night of the Proms.

Meest gelezen