Moeder van Bart De Wever neemt voor het eerst politiek mandaat op

Irene Torfs stapt in de politiek. Ze is 78 en moeder van Bart De Wever. Ze volgt een districtsraadslid in Deurne op.

Het was helemaal niet de bedoeling dat Irene Torfs, de moeder van Bart De Wever, ooit echt in de politiek zou stappen. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen was ze pas 11e opvolger en haalde ze 142 voorkeurstemmen. Maar nood breekt wet: Vera Verbist moet stoppen als districtsraadslid in Deurne omdat ze verhuist. Torfs neemt nu haar plaats in, tot aan de verkiezingen van oktober volgend jaar.

Torfs heeft in het verleden nog al op lijsten van de Volksunie en later de N-VA gestaan, telkens op een bijna onverkiesbare plaats om de partij te steunen. Nu zal ze dus -op 78-jarige leeftijd- voor het eerst een politiek mandaat opnemen. De bijzondere eedaflegging vindt morgen plaats in het districtshuis van Deurne.

Meest gelezen