imago/Sven Simon

Studiobaas Amazon stapt op na beschuldiging seksuele intimidatie

In de VS is weer een topman uit de entertainmentindustrie opgestapt wegens beschuldigingen van seksuele intimidatie. Roy Price, de baas van film- en tv-studio Amazon, heeft ontslag genomen.

De studiobaas van Amazon was al geschorst na beschuldigingen van seksuele intimidatie door Isa Hackett, een producente. Hackett verklaarde vorige week dat Price haar in 2015 ongepast had benaderd in een taxi. Ze zou het voorval destijds ook aan de bazen van Amazon gemeld hebben, maar die ondernamen geen verdere stappen. Hackett kwam opnieuw met haar verhaal naar buiten na de onthullingen over Harvey Weinstein, de Hollywood-producent die de afgelopen dagen meermaals beschuldigd werd van ongewenste intimiteiten en verkrachting.  

In een reactie zegt Isa Hackett dat ze blij is met het opstappen van Roy Price: ‘Dit is een geweldige kans op een betere toekomst, waarin vrouwen en minderheden vertegenwoordigd zijn in leidinggevende posities.’

Price is niet de eerste topman van Amazon die onder vuur ligt. Ook Jeff Bezos kwam donderdag in opspraak. Actrice Rose McGowan had hem ooit verteld dat Harvey Weinstein haar had verkracht, maar hij zou haar niet geloofd hebben en niets met de informatie hebben gedaan.

Meest gelezen